Welkom!

Het wordt tijd om meer werkgeluk te ervaren. Ik geloof namelijk dat jij van meerwaarde bent voor onze wereld en dat jouw talenten hard nodig zijn in onze maatschappij!

Heb je het gevoel dat er meer in je zit dan je nu laat zien? Dat je met frisse tegenzin de werkweek begint? Dat de dagen zich aan elkaar rijgen? Lees dan vooral verder en ontdek hoe loopbaancoaching jou kan begeleiden naar een baan waar je trots op kan zijn.

Waar kan ik je mee helpen?

Het vinden van je droombaan

Het schrijven van een inspirerend cv en pakkende motivatiebrief

Jezelf authentiek presenteren bij een sollicitatiegesprek

Het werken vanuit persoonlijk leiderschap

Burn-out preventie

Begeleiding bij studiekeuze

 

 

"Het leven is wat je overkomt, terwijl je druk bezig bent andere plannen te maken."

Het blijft een mooie quote van John Lennon (1940-1980) en ondanks dat de quote al een aantal decennia oud is blijft ‘ie nog steeds relevant. Hoe vaak maken we mee dat we bijvoorbeeld in een bepaalde baan of branche gerold zijn? Het balans tussen je boterham verdienen en het gevoel hebben echt iets nuttigs te doen met je werk lijkt soms verder weg dan ooit.

Ik moet altijd denken aan de Amerikaanse antropoloog David Graeber (1962-2020). Hij deed in 2015 onderzoek naar de werktevredenheid in Nederland en kwam erachter dat maar liefs 40% van de Nederlanders in meer of mindere mate zijn/haar werk niet nuttig vond. Hij noemt deze banen ‘bullshit jobs’. Dit zijn banen waarvan de mensen zelf zeggen dat ze geen echt toegevoegde waarde hebben.

En dan hebben we ook nog eens de verwachtingen van buitenaf. We leven in een tijdperk waarin we zelf verantwoordelijk zijn voor ons succes en worden daar ook op afgerekend. Maar hoe meet je succes? Als we de (sociale)media mogen geloven betekent het dat je veel inkomsten hebt, een dure functietitel en een grote verantwoordelijkheid draagt. Maar is dat de maatstaaf van succes die ook bij jou past?

Als deze maatschappelijke beoordeling er niet zou zijn, zou je dan nog steeds hetzelfde doen als dat je nu doet?

 

Het kan anders. Het moet anders. Je verdient anders.

 

 

Wat zijn de signalen dat het tijd is voor verandering?

Het feit dat je op deze website bent betekent dat er op dit moment iets in je borrelt. Je voelt en merkt dat je meer in je hebt zitten dan dat je nu kan laten zien. Dat je er klaar mee bent om een karikatuur van jezelf te spelen op het werk. Dat je wil dat je werk iets toevoegd aan de wereld. Het gevoel dat je, hoe groot of klein, een verandering in de wereld teweeg wil brengen.

Dat het tijd is voor verandering kan je merken aan de volgende signalen die je lichaam en geest je geven :

  • ‘s avonds na een dag werken geen puf meer hebben om datgene te doen wat je eigenlijk zou willen doen;
  • uitkijken naar het weekend/vakantie/pensioen waarbij je je geluk altijd vooruit lijkt te schuiven;
  • een druk hoofd waarin honderdduizend gedachten rondspoken en een to do lijst gemaakt wordt waar nooit een einde aan lijkt te komen;
  • het zoeken naar afleiding zoals ‘bingewatchen’, gamen, alcohol gebruik of drugs… alles om maar dat drukke hoofd stil te krijgen, toch
  • het gevoel dat de dagen en weken zich aan elkaar rijgen en je ervaart dat de tijd je lijkt in te halen;
  • het zoeken naar goedkeuring van je omgeving, je wil tenslotte zo graag horen dat je het goed doet!
  • rusteloos zijn of juist in een soort neutraalstand functioneren, het gevoel hebben dat je stand-by staat maar niet echt aan;
  • sneller geëmotioneerd reageren op zaken dan normaal;
  • enzovoorts

Herkenbaar?

Ik kan je verklappen dat je niet de enige bent die bovenstaande punten ervaart. Er lijkt een nieuwe beweging gaande te zijn waarin zaken als zingeving en talentgericht werken centraal staan. Steeds meer mensen besluiten om van de gebaande paden af te stappen en om hun werk vorm te geven naar wie ze echt zijn.

Doe je met ons mee?

 

Een nieuwe manier van werken!

De tijd dat je een goede baan hebt welke je (financiele)stabiliteit biedt maar verder leeg is lijkt voorbij. Bij de nieuwe manier van werken kijken we naar wie je in essentie bent, wat je aangeboren talenten zijn en hoe je die kan inzetten. Welk probleem gaat je aan het hart en waarom ben jij onderdeel van de oplossing daarvoor? Hoe kunnen gebeurtenissen uit je leven je ondersteunen in het realiseren van je droombaan in plaats van je tegenhouden? Hoe zou je werk eruit zien als je helemaal authentiek zou zijn?

Jezelf mogen zijn. Erkenning krijgen voor wie je bent en niet voor wat je hebt. Echt verbinding maken met de mensen met wie je werkt. Een verschil in de wereld maken, hoe groot of klein deze ook moge zijn.

Juist in een tijd waarin we nog nooit zo ver van elkaar af hebben gestaan zijn zaken als authenticiteit, oprechtheid en het nastreven van een persoonlijke missie een must.

 

Het is tijd dat de wereld kennis maakt met de echte jou!

 

Hoe loopbaancoaching jou begeleidt bij het vinden van je droombaan.

Voor mij is er geen grotere eer dan jou te mogen begeleiden tijdens deze transformatie! Samen gaan we in zeven consulten op zoek naar wie jij echt bent, wat je aangeboren talenten zijn en welk probleem je in de wereld wil oplossen. Het leuke is namelijk dat nu, ergens heel diep van binnen, je eigenlijk al precies weet waar jouw toekomst ligt. We zijn alleen in de loop der tijd vergeten om te luisteren naar onszelf.

"Als m’n ziel fluistert, waarom schreeuw ik dan zo hard?"

We gaan samen luisteren, voelen, lachen en ervaren. Collega coaches zouden zeggen dat ze je graag een spiegel voorhouden of je willen confronteren. Ik zeg liever dat ik eerlijk ben. We creëren samen een omgeving waarin ontdekt mag worden. Als wij samen aan de slag gaan is het glas altijd halfvol en weten we dat de kraan om de hoek is om het glas tot de nok te vullen.

Het is mijn taak om jou te begeleiden. Dit betekent dat jij  de baas bent. En dat is natuurlijk ook zo, want er is maar een iemand die jouw persoonlijke ontwikkeling kan vormgeven. Drie keer raden wie dat is 😉 Zo geef jij aan welke onderwerpen meer aandacht verdienen en welke onderwerpen je niet wil bespreken. Natuurlijk geef ik je opdrachten mee die je prikkelen, maar jij bepaalt of deze opdrachten ook bij je passen.

Veiligheid, eerlijkheid en positiviteit zijn de kernwaarden die ik hanteer!

 

 

Tot slot

We willen allemaal van betekenis zijn. Dat we werk doen dat impact heeft op onze wereld. We willen graag ons steentje bijdragen aan een mooiere wereld. Ieder op z'n eigen manier, met onze unieke talenten en karaktereigenschappen.

Maar wat nou als je dat allemaal even niet meer weet?

Dan is dit een mooi moment om aan loopbaancoaching te denken. Als loopbaancoach begeleid ik je tijdens je zoektocht naar wie je echt bent, wat jouw unieke talenten zijn en welk probleem jij in de wereld zou willen oplossen. 

Coachen kan op veel verschillende manieren. Zo kan het zijn dat je graag een loopbaantraject wil volgen om zo volgens een bewezen formule jouw droombaan te vinden. Je kunt ook zelf een traject samenstellen dat precies aansluit op jouw wensen. Dat je bijvoorbeeld meer aandacht wil schenken aan je assertiviteit of dat je begeleiding wil bij het schrijven van een pakkende motivatiebrief. De keuze ligt bij jou!

De site geeft je de mogelijkheid om onderzoek te doen naar wat loopbaancoaching voor jou en jouw carrière kan betekenen. Van blogs tot e-books en online cursussen. Niets staat je in de weg om een eerste stap te zetten om een toekomst voor jezelf te bouwen waar je trots op bent!

Plan gerust een kennismakingsgesprek in of vraag om een adviesgesprek van 30 minuten. Beide zijn kosteloos en zonder verdere verplichtingen waarbij je een op maat gemaakt advies ontvangt.

De wereld heeft jouw talenten nodig... #juistnu

 

 

Lees hier hoe anderen Creating Smiles ervaren hebben

Matthijs, je bent een topper! Alhoewel ik al van binnen wist welke kant ik op wilde (zoals bleek in mijn levensverhaal voor de toekomst), was het superfijn om dat bevestigd te hebben. En de opmerking “ik deed dat allemaal zelf”, nee Matthijs. We deden het samen! Jij gaf mij sturing en hielp mij mezelf beter te leren kennen. Ook toen ik met 14(!) kernkwaliteiten op de proppen kwam.
Daarnaast is jouw flexibiliteit aan te prijzen. Niet alleen het vertrouwen rondom de betalingen, maar ook jou interesse om van fysieke afspraken een hybride oplossing te maken. Ook al was dat nog enigszins onwennig, doordat jij gebruik maakte van het Teams account van jouw zoon.
Het is raar dat het traject nu ten einde loopt, want het was een leuk en enorm leerzaam traject!
Ik heb mijzelf leren kennen en vooral geleerd niet wat ik wil doen, maar waarom ik mijn doelen wil behalen.

Sanjay Gopisingh

Den Bosch

Heel blij met de coaching.
Concreet nog wel wat lastig uit te voeren maar ik ben ermee bezig!

Sandra

Ik heb het hele traject als verhelderend ervaren. Soms is het moeilijk te zien waar je tegen aanloopt, een frisse blik geeft daar vaak een nieuwe visie op, en ik had het geluk bij jou terecht te komen. Ik heb al onze gesprekken altijd zeer fijn gevonden, ook al waren sommige onderwerpen voor mij zwaar, je liet me altijd in mijn waarde. De tips die je me hebt gegeven zijn fijn om mee te werken. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar dankzij onze gesprekken ben ik zekerder van mijn zaak.

Lisanne

Zaanstad

Ik heb de online cursus ‘Talentgericht werken’ gevolgd, wat een geweldige cursus is het! De cursus heeft me niet alleen geholpen om duidelijk te definiëren wat ik wil en waarom ik dat wil, maar ook het zelfvertrouwen gegeven om vanuit mijn talenten de wereld een stukje mooier te maken. Om in te zien dat ik de juiste persoon ben om dat te doen. Hier liep ik tegenaan. Ik heb altijd moeite gehad om mijn eigen talenten en kwaliteiten te benoemen en met 1 van de video’s is het me direct gelukt om m’n eigen talenten te ontdekken.
Ook super fijn dat de video’s kort en helder zijn. Geen urenlang gelul, maar direct to the point (hou ik van :)). Matthijs legt alles heel duidelijk uit en je krijgt echt diepe inzichten door de oefeningen die hij geeft in de video’s. Echt een top cursus! Thanks Matthijs!

Naouel

online cursus 'Talentgericht Werken'

Ik heb mee gedaan aan het Live Webinar en heb daar toch wel wat interessante punten uit kunnen halen. Het gesprek verliep vlot en is zeker weer een inspiratie in mijn zoektocht naar nieuw werk.

Ellen

Live Webinar

Ik vond het een aangenaam en verhelderend traject, waarbij je echt goede observaties maakte, en ook op directe wijze confronteerde met minder leuke kanten/eigenschappen, dit vond ik erg duidelijk en een prettige manier van werken.
Je bent erg informeel, wat ik zelf erg prettig vind, maar wat misschien een beetje afbreuk kan doen aan het professionele beeld.
Wat ik heel prettig vond was het flexibel omgaan met de opdrachten, prima om ze thuis te maken, prima om tijdens de afspraken te werken met wat er was, ook als dat niet gemaakte opdrachten waren.
Heb het traject als waardevol en verrijkend ervaren. Zeker een aanjager om meer op basis van gevoel verder te kijken naar wat er allemaal nog meer te doen is in het enorme ‘werkveld’ om ons heen.

Marjanka

Ik ben je erg dankbaar voor alle inzichten en adviezen die je mij hebt willen geven. De inzichten in mijzelf, welke zowel in privé sfeer alsook in mijn loopbaan toepasbaar blijken, hebben mij laten zien welke (belemmerende) overtuigingen ik zelf had, welke dan weer ene negatieve uitwerking hadden op mijn zelfbeeld en mijn loopbaan. Ik heb nu meer kennis over mijn kunnen en mijn wensen en heb meer zelfvertrouwen. De baan in loondienst is er gekomen, en de wens om een eigen zaak op te richten is niet langer alleen een wens, maar ik ben ook daadwerkelijk gestart.

Luna

Zaanstad

Ik heb geen kritiek gegeven omdat ik oprecht zeer verrast en onder de indruk ben van het traject wat ik bij je heb gevolgd. Ik vraag me echt af of iemand anders dit bij mij had kunnen bereiken en ik ben je dan ook dankbaar!
Het is duidelijk dat jij je roeping hebt gevonden, ik vind je een waanzinnige coach.

Marlous

Wormerveer

4/5 sterren
Dank je wel!

Merel

Amsterdam

Ik heb ons gesprek als heel positief ervaren. Het is fijn om met iemand te sparren over dingen waar ik zelf vast loop. Matthijs gaf me handvatten, waardoor ik anders tegen dingen aan ben gaan kijken. Zeker een aanrader, en door Matthijs’ enthousiasme en manier van coachen voelde ik me snel op mijn gemak.
Bedankt voor deze ervaring!

Charlotte

Wormerveer

Ga door zoals je het doet Matthijs! Ik vind het een bijzonder goede ervaring. Je bent iemand die zich persoonlijk én professioneel opstelt. Daarmee heb ik altijd een gevoel gehad om me in alle veiligheid te kunnen uitten.
Met een nuchtere aanpak weet de juiste vragen te stellen, vraagt door waar nodig en respecteert het gegeven antwoord. In de eerste sessies worden veel persoonlijke eigenschappen bloot gelegd. Aan de hand van de opdrachten laat je mensen nadenken over wat ze ‘willen’. Hiermee laat je ze loskomen van restricties en beperkingen die we ons soms zelf opleggen, wat heerlijk opluchtend en verhelderend is.

Job

Amsterdam

Ik kan niets anders dan lof uiten over dit gehele traject, zoveel is wel duidelijk. Ik was zeer gemotiveerd en met open mind hier aan begonnen en wilde alles doen wat er gedaan ‘moest’ worden. Dat het vervolgens een voor mij extreem drukke periode is geweest de afgelopen maanden gaf mij het gevoel mij te moeten verantwoorden, sommige zaken had ik ook moeite mee dat voor mezelf concreet te maken. Echter is er nooit druk gevoeld, ook niet op de momenten dat ik mezelf nog terughield op wat voor manier dan ook. Dit had niet zozeer met Matthijs te maken, dat kwam vanuit mezelf. En heb dan ook nu dat gevoel niet meer.
Ik kan hier een heel lang verhaal over opschrijven wat er allemaal is gebeurt en wat dit traject en ook met name Matthijs zelf daar aan heeft bijgedragen. Waar het uiteindelijk op neerkomt ben ik blij dat ik deze kans gegrepen heb en ben dankbaar dat Matthijs mij deze kans heeft gegeven.

Berry

Amsterdam

Matthijs, ik wil je nogmaals bedanken voor je begeleiding. Het helpt me nog steeds iedere dag! Ik besef vooral dat ik op moet passen dat ik niet afdwaal en naar mezelf luister en niet naar anderen. Dat is soms nog steeds moeilijk. Jouw coaching heeft mij echt enorm geholpen om aan mezelf te blijven denken en mijn passie te blijven volgen.

Emmy

Amsterdam

Ik heb net een traject met Matthijs afgesloten. Ik kan het iedereen aanbevelen. Het woord traject dekt eigenlijk de dekking niet. Het is namelijk heel informeel. Niets moet, alles mag. Hij neemt je namelijk mee op een reis, door middel van denk en doe oefeningen. Heel leuk om te doen. En de koffie staat altijd klaar 😉 Hij is ook altijd via email bereikbaar. Ik heb door Matthijs bepaalde patronen te herkennen, erkennen maar ook om er na te handelen. En het mooiste van allemaal ik heb de volgende stap in mijn carrière gemaakt 😉

Niels

Amsterdam

Ik vond je zeer professioneel en je gaf me de ruimte om dieper op blokkades in te gaan (soms voor mij dus iets te veel). Ik heb een aantal handvatten meegekregen die ik nu kan gebruiken in het dagelijks leven. Ik heb meer kennis over mezelf en ik heb het gevoel dat ik meer rust heb. Ik ben er achter dat ik graag evenementen wil organiseren en belevenissen voor mensen. Dus ik ben heel enthousiast om daar bij dit bedrijf meer ervaring in op te doen. Onze coaching sessies hebben mij onwijs geholpen mijzelf beter te leren kennen, zelfverzekerd te zijn en rust te vinden, nogmaals super bedankt.

Suzy

Amsterdam

 

 

Hoge klantwaardering

Lees de ervaringen van cliënten

Gecertificeerd loopbaancoach

Aangesloten bij een branche organisatie

Erkende opleiding

Officieel diploma

 

 

Volg Creating Smiles op social media